HPK:n Pohjantähti Areenan katsomo-ledien viimeinen silaus

lokakuu 13, 2022

Jumbo Digital ja yhteistyökumppanimme Praecom Oy suunnittelivat jo vuonna 2019 Hämeenlinnan Pallokerhon kotipyhätön, Pohjantähti Areenan, digitaalisen media toteutusten osalta koko hallin yläkatsomoita kiertävän Jumboscreen-toteutuksen. Hanke pistettiin aluille vuonna 2019, kun led-screenejä tehtiin yli 100 metriä vaihto- ja jäähyaitioiden sivuille yläkatsomoiden etulippoihin. Vuonna 2020 koronaviruksen tuomien epävarmuustekijöiden takia hankkeen jatkamista lykättiin hieman tulevaisuuteen ja vuonna 2021 projektia jatkettiin eteläpäädyn osalta.

2022 loppukesästä projekti saatettiin päätökseen ja pohjoispääty täytettiin myös led-screenillä. Projektiin osittaisia haasteita toi kantavuusongelmat, joiden takia osittain pohjoispäädynkin lisääminen venyi, sillä rakenteita piti vahventaa. Pohjoispäädyn led-screen toteutuksella on yli 30 metriä pituutta.

Toteutus on tehty täydellistä täyttöä miettien, jolloin kaikki käytettävissä oleva tila on käytetty. Yläkatsomoiden alareunaa komistaa nyt joka paikassa nykyaikainen Jumboscreen. Ottelutapahtuma sekä HPK:n yhteistyökumppanit saavat arvoistansa näkyvyyttä led-screenien valovoimaisella mediapinnalla. Kokonaisuudessaan mainosmetrejä led-screeneillä on nyt yli 160 metriä ja pikseleitä melkein 2 miljoonaa kappaletta.