Mikä on lednäytön käyttöikä? / Kauanko ledscreen kestää käytössä?

helmikuu 1, 2022

Harkitsetko lednäytön hankkimista yritykseesi? Se on tehokas huomioväline ja herättää yleisön kiinnostuksen varmasti. Kokemuksemme mukaan lednäytön hankkimiseen ja asentamiseen liittyy usein kysymyksiä näytön teknisestä luotettavuudesta, kuvanlaadusta, huollon ammattitaidosta, sähkönkulutuksesta ja näytön käyttöiästä. Ledscreenin käyttöikä onkin oleellinen tekijä investoinnin hyödyntämistä ja takaisinmaksuaikaa ajatellen. Jumbo Digitalin asentamien ledscreenien käyttöikä on kokemuksemme mukaan 10-12 vuotta. Tarkastelen seuraavassa, mihin tämä perustuu.

Komponentit

Tuotteen käyttöikää koskeva karkea yleissääntö on screeneissä sama kuin muissakin teknisissä tuotteissa: halvat komponentit vikaantuvat useammin ja kestävät käytössä lyhyemmän aikaa. Asiakkaan kannalta tämä on hankintapäätöstä tehtäessä hankalaa, koska harva myyjä kertoo komponenttien tasosta tai antaa vaihtoehtoja asiakkaan harkittavaksi. Ala on nuori, eikä myyjä välttämättä edes tiedä komponenttien laatueroista. Olemme Jumbo Digitalilla tehneet paljon tutkimusta komponenttitoimittajista ja syventyneet tuotteiden laatueroihin. Yrityksemme linjaksi on muodostunut valita keskihintaisia ja tasalaatuisia komponentteja, joille valmistaja antaa riittävän takuun ja teknisen tuen. Kokemusta ja tietoa on kertynyt 14 vuoden aikana paljon. Tekevä oppii, sanotaan. Lisäisin siihen, että usein se tapahtuu kantapään kautta.

Kokoonpanotehtaan laadunvalvonta

Ihmisen suorittama manuaalinen työ korostuu kokoonpanotehtaalla screeniä rakennettaessa.  Myös inhimilliset virheet ovat silloin mahdollisia ja jopa todennäköisiä. Onkin tärkeää löytää nämä laatuvirheet ja korjata ne ennen kuin lednäyttö lähtee tehtaalta kohti Suomea. Jumbo Digital on ratkaissut tämän palkkaamalla laaduntarkastajan palvelukseemme. Alex on kiinalainen, pitkään alalla toiminut elektroniikkainsinööri, joka tuntee sekä alan, että tuotteet erinomaisesti. Olemme kehittäneet tarkastuslistan asioista, jotka Alex käy läpi ennen kuin screen lähtee matkalle kohden Suomea. Lähtötarkastus on osoittautunut tehokkaaksi tavaksi välttää pulmatilanteita. Tähän mennessä yksikään screen ei ole läpäissyt tarkastusta ensimmäisellä kerralla, vaan korjattavaa on löytynyt aina. Meille Jumbo Digitalilla on tärkeää, että asiakkaamme voi luottaa saavansa virheettömän tuotteen.

Asennus, huolto ja puhdistus

Olemme vuosien varrella dokumentoineet tuotteidemme vikaantumista ja laatuun liittyviä ongelmia. Opittavaa riittää niin valmistajan, kuin asentajankin työprosessissa. Pyrimme aina selvittämään vikaantumisen syyn yhteistyössä valmistajan kanssa. Huolellinen tuotekehitys ja omien prosessien kehittäminen on näkynyt työssämme pienempänä vikaantumisherkkyytenä. Asentamiimme tuotteisiin tarvitaan huoltokäynti keskimäärin vain noin kerran vuodessa. Tunnusluku on parantunut Jumbo Digitalin osalta viimeisen kymmenen vuoden aikana jopa 50 %.

Ledscreenin puhdistamisesta puhutaan harvoin. Käsitys, että led olisi käytännössä huoltovapaa on osittain harhaanjohtava. Led komponenttina onkin sitä, mutta näyttöratkaisun kaikki muut osat ja ledin pinta vaativat kuitenkin puhdistusta mm. tie- ja siitepölystä säännöllisesti. Jumbo Digitalilla on puhdistusohjelma erilaisille asennusympäristöille. Palvelumme pidentää käyttöikää ja lisää investoinnin tuottavuutta, maapallon kuormitusta unohtamatta.

Miten tämä näkyy asentamissamme Jumboscreeneissä?

Jumbo Digitalin screenit ovat tutkimuksemme mukaan osoittautuneet pitkäikäisimmiksi Suomessa.

Kompassin 21 m2 screen, ikää 12 vuotta, on edelleen käytössä.
Jumbo Digital – Kompassiaukio

 

Danske Bankin 36 m2m screen Pasilan Visio kiinteistöön on asennettu yhdeksän vuotta sitten, screen on edelleen kuin uusi kuvanlaadun puolesta. Jumbo Digital – Pasilan Visio

Kauppakeskus Goodmanin keskusaukiolla on liki kahdeksan vuotta sitten asennettu 7 m2 sisäscreen, joka näyttää siltä kuin se olisi asennettu viime viikolla. Jumbo Digital – Kauppakeskus Goodman

Kauppakeskus Willan Jumboscreenillä on ikää 10 vuotta. Jumbo Digital – Kauppakeskus Willa