Miksi tarvitaan erilaisia ledscreenejä?

marraskuu 16, 2020

Kiinteä asennus, vuokranäyttö, näyteikkunascreen, mediaseinä kauppakeskuksessa, miksi tarvitaan erilaisia ledscreenejä? Vai tarvitaanko?

Ledscreenejä tarvitaan erilaisiin olosuhteisiin, ulos rakennuksen seinään kiinnitettäväksi, valtatien varteen ja toritapahtumaan yhdeksi päiväksi. Eri käyttötarpeet edellyttävät erilaisia teknisiä ominaisuuksia lednäytöiltä.

 

Sisäscreen on tarkoitettu sisätiloihin

Näitä eri tarpeita varten on erilaisia lednäyttöjä. Perustava ero tulee ulko/sisäkäyttöön tarkoitetuille screeneille. Sisänäytöissä ei ole kosteussuojausta, IP luku on yleensä 21, joka tarkoittaa että näyttö on peruspölysuojattu mutta ilman kosteussuojaa, se ei kestä vettä. Kirkkautta sisänäytöllä tarvitaan tyypillisesti 800-1500 nittiä.

Allaolevassa linkissä tyypillinen IP21 suojattu lednäyttö
Sisänäytöt Matkakeskus Jyväskylä

 

Ulkonäytön IP eli suojaus vettä ja pölyä vastaan

Ulkonäytön suojaus on yleensä edestä 65 ja takaa IP54, joka on täysin pölysuojattu ja kestää vesisadetta. Tässä linkki IP suojauksen määritykseen.

Jumbo Digitalin kokemusten mukaan tällainen suojaus on täysin riittävä pysyviin ulkoasennuksiin. Jopa IP68 vesitiiviyttä on saatavissa, mutta Suomen olosuhteissa sitä ei tarvita. Päinvastoin IP68 suojatussa screenissä voi kuumina kesäpäivinä tulla ongelma kohonneen lämmön kanssa koska tiivis rakenne salli tuuletusaukkoja eikä näin edesauta jäähdyttämistä kuumalla säällä.

Tässä tyypillinen ulkonäyttö asennettuna rakennuksen julkisivuun.

 

Näyteikkunanäyttö on osaksi ulkonäyttö, osaksi sisänäyttö

Semioutdoorscreen nimi kertoo näyteikkunaan asennettavaksi tarkoitetun näytön ominaisuuksista. Sisätilaan asennus ei tarvitse kosteussuojaa mutta ulospäin ikkunasta sijoitettu näyttö tarvitsee ulkoscreenin kirkkauden, normaalisti 5000-7000 nittiä.

Mikäli ikkuna suuntaa pohjoiseen tai itään jopa 4000 nittiä riittää, etelään tai länteen suuntaava näyteikkunanäyttö tarvitsee jopa 7000 nitin kirkkauden. Tällaisessa projektissa on myös syytä varmistaa että lämmönhallinta asennuspaikalla on suunniteltu oikein. Lämmön täytyy päästä haihtumaan, ettei ledscreenin sisälle muodostu haitallisen korkeita lämpötiloja. Kuumuus on ledin pahin vihollinen, joka pitkään kestäessään lyhentää ledscreenin elinikää merkittävästi.

Tässä linkissä on länteen suunnatuun ikkunaan asennettu näyteikkunanäyttö.

 

Vuokranäyttö on lyhytaikaiseen käyttöön tarkoitettu ledscreen

Tyypillisesti tapahtumissa käytettävät näytöt asennetaan ja puretaan muutamien päivien tai jopa tuntien tarvetta varten. Vuokranäyttö eroaa kiinteästä asennuksesta siten, että vuokranäytön asentaminen on nopeaa pikalukitusten ja isojen paneelien ansiosta. Vuokranäyttö voidaan asentaa roikkumaan tai jopa hydrauliikalla nousemaan kuten tässä linkissä Jumbo Digitalin liikuteltavan mobiiliscreenin avulla.

 

Jäikö vielä kysymyksiä, joihin ei tässä kirjoituksessa vastattu? Ota yhteyttä yhteydenottolomakkeella tai 0400 664 114 niin kerromme asiasta mielellään lisää.